DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Sundhed er mange ting, og det kan måles på mange forskellige parametre. Sundhed skal i hvert fald ikke kun måles på alt fra din fysiske sundhed. For sundhed er ikke kun hvor god form du er i, hvor godt din iltoptagelse er, hvad din BMI er, og om du holder igen med cigaretter og alkohol. Sundhed handler også om at have den rette mentale balance og et godt psykisk fundament.

Hvordan man finder frem til denne balance er forskelligt fra person til person, så det der giver lykke for den ene, gør ikke nødvendigvis for den anden. En ting der dog næsten altid hænger sammen med en sund psykisk sundhed, er at man har det godt på sig arbejde, og at der er et godt arbejdsmiljø på ens arbejdsplads.

Arbejdsglæde kommer fra arbejdspladsen

Der er naturligvis mange forskellige faktorer, der spiller ind, når det kommer til at få et godt og sundt arbejdsliv. For det første er det lettest, hvis man rent faktisk har et arbejde, som man er glad for, og som giver mening. Dette er ofte nemmere sagt end gjort, da et arbejde for mange desværre blot er et nødvendigt onde for kunne leve.

Det er i høj grad den enkelte persons ansvar at sørge for at have et godt arbejdsliv, men det er i høj grad også noget som arbejdspladsen skal tage seriøst og arbejde med.

Hvordan skaber man et godt arbejdsmiljø?

Det er ikke nødvendigvis let at skabe et godt arbejdsmiljø for sine ansatte, for da der ikke er to ansatte der er ens, er det også forskelligt, hvad de synes er godt arbejdsmiljø.

Alt efter branche er der en lang række forskellige ting man kan gøre, for at gøre sine medarbejdere glade – det kan eksempelvis være:

  • Årlige firmafester  er ofte god personalepleje
  • God frokostordning kan sikre sund mad til ansatte
  • Gode fleksible muligheder for arbejdstider
  • Medarbejder trivselssamtaler

 

EFTERLAD ET SVAR