DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Sundhed er ikke kun noget der hænger sammen med, hvad du putter i munden og hvor meget du bevæger dig i løbet af dagen, og om du holder dig væk fra rødvin, øl og cigaretter. Sundhed handler i høj grad også om en mental balance, og derfor kan man roligt sige, at sundhed kommer helt inderst inde fra.

Det er meget svært at blive et sundt og tilfreds menneske, hvis man inderst inde ikke har det godt med sig selv. Hvis du går og tumler med for mange ting, hjælper det ikke at du kun spiser sund mad og i øvrigt løber 10 kilometer 4 gange om ugen.

Mental balance er essentielt for alle, men hvordan man når frem til denne, er meget forskelligt fra menneske til menneske, da der som bekendt ikke er to personer der er helt ens. Mange kan selv finde frem til den, ved at dyrke de ting, der er tilfredsstillende for dem, men for andre kan det være sværere.

Det kan være der er nogle minder der trykker, det kan også være, at man har en følelse af utilstrækkelighed eller noget helt tredje. I mange tilfælde er det vigtigt at gøre det klart over for sig selv, at det ikke er flovt at søge hjælp.

Terapi enten hos psykologer eller psykoterapeuter er blevet meget udbredt og er ikke længere det tabu, det var for 10 år siden. Deres arbejdsflade er blevet større, og de kan hjælpe med flere ting, en man lige går og tror (se eksempelvis hvad denne psykoterapeut i Odense kan hjælpe med).

Det er ikke bare undertrykte barndomsminder og lignende, der er grund til at man får terapi, det kan være alt fra sorg og tabt arbejdsglæde til problemer med parforholdet. Det kan nemlig være meget svært at snakke med nogen, man kender, om problemer der er store, og derfor er det utroligt sundt at snakke med professionelle.

Selvom det er tabubelagt, burde det ikke være det, for mental sundhed er mindst lige så vigtigt som fysisk.

DEL
Næste artikelLøb dig sundere

EFTERLAD ET SVAR