DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Rygning er måske den dårligste vane som man kan have, men alligevel er der tusindvis af danskere som hverdag trofast går ned i kiosken for at købe deres daglige pakke cigaretter. Hvert år dør 14.000 danskere af sygdomme som er direkte relaterede til rygning, og derfor er det så vigtigt, at vi stopper med rygning. Men det er langt fra alle som har gavn af nikotintyggegummi, nikotinplastre og nikotinnæsespray, og derfor fortsætter de fleste med den dårlige vane. Men nu er der endnu en metode på markedet nemlig e – cigaretten.

Hvad er en e – cigaret?

En e – cigaret er et elektrisk remedie, som man kan indhalere damp fra. Denne damp man indhalerer kan enten indeholde nikotin eller være nikotinfri. Denne damp bliver skabt af e – væske, som man skal købe en eller to gange om måneden afhængigt af sit forbrug. E – væsken fås i flere forskellige smagsvarianter, og hvis man savner smagen af cigaretter, kan man sågar få e – væske med smagen af cigaretrøg.

Er er e – cigaretten usund?

Da e – cigaretten stadig er meget ny på markedet, så ved eksperter stadig ikke hvad den langsigtede effekt er, og derfor ved man endnu ikke om dampen er usund. Men videnskabelige undersøgelser viser dog, at dampen ikke indeholder nogen stoffer som er farlige for kroppen og (vigtigst af alt) fremkalder kræft.

Rygestop ved hjælp af e – cigaret

Som nævnt herover så ved man endnu ikke meget om de langsigtede effekter af e – cigaretrygning, og derfor er e – cigaretten ikke godkendt som et decideret rygestopmiddel. Men ikke desto mindre, kan man bruge e – cigaretten til at tilfredsstille sit behov for nikotin uden at indtage de mange tusinde farlige stoffer, man finder i normale cigaretter. Med e – cigaretten har man muligheden for at kunne trappe ned på sit indtag af nikotin, da man kan få e – væske med forskellige mængder nikotin. På den måde kan man trappe ned på sit nikotin indtag, indtil man ikke længere har behov for hverken røg eller damp.

 

EFTERLAD ET SVAR