DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

At det er usundt at ryge, er der nok ikke nogen der vil anfægte, og der findes nok heller ikke voldsomt mange rygere, der ikke på et eller andet plan, fortryder den dag, de tændte  deres første cigaret. Når man første er begyndt at ryge, er det nemlig ikke en vane der sådan lige er til at slippe af med, i hvert fald er der mange der kæmper med det i årevis, og for mange lykkedes det aldrig.

Sådan kvitter du (måske smøgerne)

Der findes af gode grunde derfor heller ikke en gylden og sikker måde at kvitte cigaretterne, men der findes en række midler, der kan gøre det lidt lettere. Udover vanen er det nikotinen, som man bliver afhængig af. Derfor er nikotin tyggegummi og nikotin plastre noget af det, der kan gøre det lidt lettere at blive rygetrangen fri. Det er dog stadig essentielt at man så smider disse præparater, da nikotinen stadig ikke er sundt, selvom de ikke indeholder de samme skadelige tilsætningsstoffer som cigaretter.

E-cigaretter gør det lettere

En anden måde at blive vanen kvit er at udskifte tobakscigaretterne med de mindre skadelige e-cigaretter. Det siger sig selv, at det på sigt ikke er en god ide at udskifte en dårlig vane med en anden, men ikke desto mindre, er e-cigaetter langt mindre skadelige end almindelige cigaretter, så skal man vælge mellem de to, ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv, er e-cigaretterne naturligvis det bedste valg.

En af grundene til at mange har succes med at kvitte cigaretter til fordel for e-cigaretter er, at der er mange af de samme vaner forbundet med det. Man får stadig noget røg, og på mange måder minder det om at ryge, også selvom man ikke behøver en lighter for at tænde op under smøgen.

Udskift en vane med en ny

På sigt handler det naturligvis om at du også dropper e-cigaretterne og helt kvitter både røg og damp, selvom det kan være svært. I bund og grund handler det om at skifte en vane med en ny, så hver gang du ville have røget, så tag en snakgulerod i munden og mind dig selv om hvor sundt det er, i stedet for hvor meget du savner din nikotin.

 

 

EFTERLAD ET SVAR