DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det gør ufatteligt ondt at blive ramt af en diskusprolaps, og derfor er det vigtigt, at du gør alt for ikke at blive ramt af dem. Men nogle gange er uheldet ude, og så har du brug for at modtage behandling med det samme.

Hvor kan du få en diskusprolaps

De fleste ved godt, at de kan få en diskusprolaps, og det er meget almindeligt, at vi tror, at vi er blevet ramt af en diskusprolaps, når vi har ondt i ryggen. Nogle gange kan der også være tale om en øm ryg, og derfor er det også vigtigt, at du taler med en læge, hvis du oplever smerte i din ryg.

Diskusprolaps – hvor kan disse opstå (Lænd, nakke, ovs) – da du kan rammes af dem alle steder, hvor du har en sølje. Din rygsølje går hele vejen fra din lænd og op til den nakke, og derfor kan du blive ramt af en diskusprolaps hele vejen langs ryggen. Hvis du er uheldig, kan du også blive ramt mere end et sted.

Behandling og forebyggelse

Du kan ikke forebygge 100% mod en diskusprolaps, da der er tale om, at du har en nedslidt ryg. Med alderen sker det for os alle sammen. Men det er klart, at hvis du passer på dig selv gennem hele livet, så vil du også mindske risikoen for at få en diskusprolaps senere i livet.

Det er f.eks. hårdt mod din ryg, hvis du er stærkt overvægtig, så det er en god idé at tabe sig, hvis du vejer lidt for meget.

Hvis uheldet først er sket, og du er blevet ramt af en diskusprolaps, så skal du hurtig i behandling. I de fleste tilfælde kræver det ingen operation, og du kan være klar igen gennem genoptræning. Men husk at pas på din ryg og lyt til dine smerter.