DEL
Kom i form sammen med din hund
Kom i form sammen med din hund

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Hunden er danskernes favoritkæledyr. Det er ikke for sjov, at den bliver kaldt for menneskets bedste ved. Et venskab skal dog plejes — og for at hunden lever under de bedste forudsætninger, er det vigtigt, at den bliver luftet et par gange om dagen. Hunden skal nemlig have brugt sig selv og sin krop, før den er tilfreds. Så invester i en god hundesele og kom ud på stier og veje.

Så langt skal du gå

Hunden skal luftes minimum én gang om dagen. Det er altså ikke nok bare at sende den ud i haven. Det kan du dog vende til din fordel. I hvert fald hvis du et par overflødige kilo, du gerne vil af med. Du skal dog helst gå mellem én og fem kilometer, før det giver mening. Både for dig selv og for hunden.

Hvis du gør det hver eneste dag, så vil du også kunne mærke, at din form bliver væsentligt bedre. Typisk allerede efter én uge. Her kan du så vælge at opjustere antallet af kilometer, du går med din hund, fordi din form hele tiden bliver bedre.

Gå i højt tempo

I takt med at din form bliver bedre, kan du begynde at sætte dit tempo op. På den måde vil du få både din egen, men også hundens puls op. Det vil øge din forbrænding og få dig i bedre form. Det går nemlig ikke, hvis du bliver ved med at gå med din hund i det samme, langsomme tempo, da det ikke vil give dig noget, hvis du ønsker at komme i form sammen med din hund.

Hvis du går mellem én og fem kilometer i et nogenlunde tempo, så vil du altså have de bedste forudsætninger for at komme i form. Sørg for at gå i omkring 30 — 60 minutter, som er det, Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du bevæger dig om dagen.

Spis sundt

Hvis du vil tabe dig, så bliver du nødt til at tænke på din kost også. Spiser du ikke rigtigt, så betyder det ikke noget, om du prøver at komme i form og tabe dig. 75% af et vægttab handler nemlig om din kost, og derfor er det vigtigt, at du spiser sundt og fedtfattigt, hvis du vil smide de overflødige kilo.

Det er også vigtigt, at din hund spiser sundt. På samme måde som du selv har brug for sund mad, har din hund også brug for balanceret kost. Et godt råd er at købe stort ind ad gangen. Eksempelvis på en kennel, hvor det er muligt at få godt hundefoder til opdrætterpris.

DEL
Tidligere artikelLøb med din mobil
Næste artikelFå en sund ryg