DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der er mange ting, der er forbundet med et sundt liv, og en ting der er helt sikkert, er at sundhed ikke er et resultat man kan sætte to streger under. For sundhed er forskelligt fra menneske til menneske, og det er ikke de samme ting, der gør sig gælden for alle personer.

Der er meget fokus på motion, sund kost, alkoholvaner, rygning og meget andet, når der bliver talt om sundhed i medierne. En ting der dog nogen gange bliver lidt overset, er den undre psykiske sundhed.

For selvom det her er endnu sværere at sætte to streger under, hvad der er en sund livsstil, så hænger en sund hverdag også sammen med at være i psykisk balance. På mange måder hænger det meget samme, for hvis man har det dårligt psykisk, er der en stor sandsynlighed, for at man også har det dårligt fysisk, da de ofte går hånd i hånd.

Det er uden tvivl også grunden til at der er kommet så stor fokus på begrebet mindfulness, der har virkelig har fået godt tag i den danske befolkning. Der er mange der har skrevet bøger om emnet, ligesom der er rigtig mange, der tilbyder diverse mindfulness kurser. Rent faktisk bliver det også brugt som en behandlingsform for personer med psykiske lidelser, hvilket du kan læse mere om hos dette bosted.

Hvad er mindfulness?

Der findes mange forskellige definitioner på, hvad mindfulness helt præcist er. I korte træt er det en form for meditation der fungerer som træning af sindet. Gennem mindfulness kan man dermed blive bedre til at komme i kontakt med sig selv, og få mere opmærksomhed på ens indre.

Selvom mange nok er skeptiske omkring behandlingsformen, og ser den som alternativ. Samtidig er det nok de færreste der vil være skeptiske omkring det faktum, at sundhed ikke kun handler om hvor godt fysisk form man er i, men i høj grad er noget, der kommer indefra.