DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er vigtigt at dyrke motion. Det ved de fleste. Det udvikler de motoriske evner, og frigør endorfiner, som er kroppens naturlige lykkestof. Samtidig gør det også en forskel for ens faglige præstationer, idet motion påvirker både hukommelse og evnen til at koncentrere sig.

Af ovenstående årsager er det også nødvendigt, at børn får dyrket motion. Det betyder nemlig meget for barnets indlæringsevne. Det er altså vigtigt for børn at dyrke motion, fordi:

  • Motion er med til at styrke kroppen samt bringe glæde og styrke selvtilliden
  • Holdsport udvikler barnets sociale kompetencer
  • Regelmæssig motion gør barnet bedre i stand til at koncentrere sig og huske bedre, hvorfor de har bedre forudsætninger for at klare sig godt rent fagligt

Det betyder, at barnet får en lang række fordele, hvis det jævnligt dyrker motion. Ikke alene for sit eget helbreds skyld, men også for det sociale aspekt, der er ved at dyrke sport.

Betyder det så, at mit barn skal begynde at dyrke motion dagligt?

Nej, det er slet ikke nødvendigt. Barnet skal blot have nogle hverdagsaktiviteter, der er medvirkende til at barnet eksempelvis ikke bliver overvægtigt. Det handler om, at de bevægelser, barnet laver i hverdagen, når helt almindelige dagligdagsgøremål udføres. Hvor meget energi bruger barnet, når det bevæger sig rundt?

Den form for motion er blandt den største synder, når det kommer til overvægt. Det er altså vigtigt, at barnet ikke altid ‘springer over, hvor gærdet er lavest’, når der skal udføres dagligdagsgøremål. Vil du hjælpe dit barn mod en bedre fremtid, så kan du eksempelvis investere i en løbecykel fra Puky.

Omvendt er det også en god idé, hvis barnet eksempelvis dyrker motion i fritiden. Det vil hjælpe til at styrke barnet endnu mere — men det er altså på ingen måde nødvendigt for barnet.