DEL
Sådan når du dine træningsmål

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Vi ved alle sammen, at sofaen nogle gange trækker mere end fitnesscenteret. Det er helt normalt, og selv professionelle sportsudøvere oplever det. Forskellen på at komme afsted og på at blive hjemme er den rette motivation og viljestyrke. Og selvom viljestyrke langt hen ad vejen er noget, man er født med, så kan man gøre meget for at forbedre sin viljestyrke. Derfor får du her tre tips til, hvordan du motiverer dig selv og når dine træningsmål.

Brug en tavle i din træning

I crossfit bruger man normalt en tavle, hvor man skriver dagens træning op. Man skriver altså hver enkelt øvelse, antal gentagelser og hvordan træningen er struktureret – fx som cirkeltræning. Derefter er det bare at gå i gang med at udføre træningen.

Hvis du går i fitnesscenter, er der måske også en tavle til rådighed, som du kan bruge. Hvis ikke, kan du bruge din telefon til at notere dagens træning. Du kan også bruge en gammeldags notesbog, hvis du ikke vil distraheres under træningen. Fordelen ved en tavle er dog, at du hele tiden kan se træningsplanen på væggen, så du bevarer motivationen. Og vigtigst af alt: nøglen til en succesfuld træning er selvfølgelig, at du ALDRIG stopper, før træningen er fuldført. Nogle gange har du måske været lidt optimistisk under planlægningen, men det er kun en god grund til at presse dig selv maks.

Find din indre motivation

Du får kun succes med din træning, hvis du har en indre motivation. Hvis du bare træner, fordi det er noget man ”skal”, så kommer du aldrig til at nyde det. Find ud af, hvorfor lige netop du træner – er det for at holde din krop sund og stærk, for at være lækker for din kæreste eller noget helt tredje? Når du har styr på din indre motivation, så skriv den ned og sørg for at minde dig selv om den ofte.

Notér dine fremskridt

En af de største motivationer for at holde fast i træningen er, at du kan se fremskridt. Men når fremskridtene sker løbende, kan de være meget svære at få øje på. Derfor er det en god idé at skrive dine resultater ned, så du en gang om måneden kan se tilbage og forhåbentlig se forbedringer. Hvis du ikke ser forbedringer, skal du måske ændre noget i din træning – for eksempel sætte sværhedsgraden op, så du presser dig selv mere.