DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Julefrokostmenuen er ofte rig på fedt og kalorier. Heldigvis er der dog ingen regler om, at den absolut skal være sådan. Her får du et par idéer til en alternativ menu, der vil sprede glæde og mætte maver til den næste julefrokost.

Den traditionelle julefrokostmenu er ikke ligefrem slankende. Tværtimod, faktisk. Du kan dog sagtens forsøge dig med en mere sund udgave af den traditionsrige spise, vi hvert år serverer for venner, familie og bekendte.

De fleste mennesker valfarter rundt mellem forskellige julefrokostarrangementer i den søde juletid. Det er hyggeligt, men det betyder også, at du hurtigt bliver træt af den mad, der typisk serveres til en god, gammel, dansk julefrokost.

Så hvorfor ikke forsøge dig med et friskt take på det? Den behøver nemlig slet ikke at indeholde så meget fedt, som den gør. Og vær ikke bange for at invitere gæster til en alternativ, mindre fedende julefrokost.

De fleste vil formentlig synes, at det er et friskt, kærkomment pust, at der ikke bliver serveret det samme hvert år. Det bliver simpelthen for kedeligt, og i forbindelse med de mange julefrokoster, de fleste skal deltage i.

Hvad skal menuen indeholde?

Julefrokostmaden er hellig for mange, men det betyder ikke, at du ikke kan lave lidt om i opskrifterne. Det er eksempelvis ikke umuligt at putte lidt mindre fedt i frikadellerne.

Servér eksempelvis fiskefrikadeller i stedet. Fisk bliver der alligevel delt rundhåndet ud af ved de danske middagsborde i juletiden — og sildene er da også en central del af julefrokostsmenuen.

Kalorielet remoulade. Gerne hjemmelavet for ekstra x-factor. Det vil også helt sikkert tage kegler, og du kan jo også servere en rødspættefilet eller noget andet fisk til dem.

Det vil med garanti være noget, som dine gæster kan lide, og du kan prale af have begået en julefrokostmenu, der slet ikke feder lige så meget. For mere inspiration til julefrokosten klik her.

OVERBLIK OVER ANMELDELSER
DEL
Tidligere artikelSkal børn dyrke motion?
Næste artikelSundhed kommer indefra