DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Skimmelsvamp er en gene som mange danske boligejere har en hård kamp med, men der er ikke blot tale om en harmløs svamp som gør noget negativt for husets æstetiske udtryk, skimmelsvamp kan nemlig både påvirke selve bygningen og beboernes helbred negativt. Skimmelsvamp bliver ofte fremprovokeret af et fugtigt inde miljø, og det kan derfor ofte være svært at skelne imellem fugt og skimmelsvamp. Fugten som skaber skimmelsvampen opstår ofte, hvis der fx er et utæt vandrør eller mangel på luftcirkulation i det pågældende rum, hvilket er derfor man ofte ser tilfælde med skimmelsvamp i kældere.

Hvad gør skimmelsvamp?

Som nævnt herover så er skimmelsvampen ikke bare en harmløs svamp som er grim at se på. Skimmelsvampen består af et utal af små svampe som også er at finde i luften, hvilket vil sige, at man hver dag render rundt og indånder skimmelsvampen. Hvis ens hus er ramt af skimmelsvamp, vil man kunne opleve fysiske irritationer som fx hovedpine, slimhindeirritationer, træthed, svimmelhed osv. I slemme tilfælde vil man kunne udvikle en allergi som kan give høfeberlignende symptomer, astma, eksem og øjenkatar. Slemme tilfælde af skimmelsvamp er dog ikke kun være farlige for beboerne i huset, men selve huset kan også tage skade.

Får hjælp af en maler

Som sagt så er det ikke altid let at afgøre om ens hus har skimmelsvamp eller om der blot er tale om fugt, det kan derfor være en god idé at få en maler eller en anden fagperson til at kigge på skaderne, så man ikke begynder at behandle skaden helt forkert. Find din lokale maler i Køge her.

Sådan fjerner du skimmelsvamp

Milde tilfælde af skimmelsvamp kan man sagtens fjerne selv uden de store problemer, og det kræver faktisk ikke så meget. Man kan dog sagtens klare skimmelsvampen med sæbevand, da svampen blot sidder på overfladen. Men hvis man vil undgå at få skimmelsvamp igen, er det vigtigt, at man får bugt med fugten og får en ordentlig luftcirkulation i rummet.