DEL
Pas på hjernen i en teknologisk verden

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Teknologi spiller en stor rolle i vores samfund i dag. Stort set alle mennesker ejer en mobiltelefon, og en stor del af vores hverdag er bygget op omkring de teknologiske opfindelser. Da vi konstant har elektroniske apparater omkring os betyder også, at der vil være en masse partikler i luften, som er opstået på grund af eksempelvis mobiltelefoner. Vores mobiltelefoner udleder en masse elektromagnetiske stråler, som en række undersøgelser har påvist, sætter sig i vores hjerne. Hjernen bliver således, via luftforurening, tilføjet de magnetiske partikler, som også kaldes for magnetit.

Hvad gør magnetit ved vores hjerner?

Magnetit går ind og ødelægger nogle af hjernecellerne, og jo mere magnetit vi har i hjernen, jo mere ødelægger de. Magnetit går ind og nedbryder cellerne på samme måde som det ses ved personer, der rammes af Alzheimers. Desuden viser statistikker, at flere mennesker rammes af Alzheimers, og her mistænkes magnetit-partiklerne for at spille en betydelig rolle.

Hvordan kommer magnetit ind i hjernen?

Forskere mener, at magnetit bliver påvirket af alle vores elektroniske apparater i hverdagen, som eksempelvis mobiltelefoner, tablets, trådløse routere og mobilmaster. Noget af det, der påvirker magnetit i vores hjerne, ifølge forskere, er vores mobiltelefoner. Næsten alle danskere taler i telefon ved at holde mobilen op til øret. Desuden har mange mobiltelefonen i deres lomme, eller sidder med en tablet eller lignende på skødet. Forskere mener, at mobiltelefoner/tablets og magnetit i hjernen og kroppen generelt er en dårlig og måske farlig kombination.

Hvad kan du selv gøre ved det?

Stråling fra mobiler og tablets menes at være skadelige og kræftfremkaldende. For at passe bedst muligt på dig selv, er det vigtigt at forsøge at undgå de farlige stråler. Først og fremmest bør du anvende et headset når du taler i telefon, for at få telefonen væk fra hjernen. Derudover bør du også have din tablet på et bord, frem for i skødet. Hvis du ønsker at blive udsat for mindre stråling fra mobilen, kan du med fordel kigge efter mobiltelefoner med en lav SAR-værdi. Disse mobiltelefoner afgiver langt mindre stråling end andre, og er derfor en god investering for dit helbred.