DEL
Tandlæge København
Tandlæge København

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Hvis dine tænder skal holde resten af livet, så bør du luge ud i de hurtigste madløsninger, der ofte dominerer den travle hverdag.

Det er ikke altid nemt at gøre det helt store nummer ud af madlavningen i en travl hverdag. Men pas på; det kan nemlig gå ud over tænderne. Det er vigtigt at sætte fokus på de farer, som tænderne udsættes for hos personer og familier, der lever i en travl hverdag. Personer der har tendens til at skyde genvej, når det kommer til måltiderne. Det skriver Metroxpress.

Pas på de hurtige måltider

Det gælder især morgenmåltidet, hvor du ofte er under tidspres. Den hurtige frokost, der lige hentes hos bageren eller på en tankstation, og det gælder ligeledes kaffen, der skal kompensere for søvnen.

Samtidig gælder det også ting, som ellers virker til at være sunde — bare ikke for tænderne. Eksempelvis juice og snacks, der er fattige på kalorier. De er nemlig ikke gode for tænderne.

Gode råd fra en tandlæge i København

Herunder får du fem ting, du skal passe på, hvis du vil have et livslangt Colgate-smil.

1. Morgenmad: Det er vigtigt, at du ikke får for meget sukker. Især morgenmadsprodukter, der skal hældes mælk på, er blandt synderne.

2. Kaffe: Det er ofte varme drikke, der har tendens til at sidde på tænderne. Det kan være med til at misfarve dem. Især hvis du drikker kaffe i løbet af arbejdsdagen, er der risiko for at de bliver gule.

3. Hvidt brød: I hvidt brød bliver der ofte tilføjet sukker. Det gør der for at forbedre smagen, men sukkeret er med til at give huller i tænderne. Spis derfor rugbrød — eller andet mørkt brød — i stedet.

4. Juice: Pas på med at drikke juice til morgenmaden. Er du typen, der godt kan lide at starte dagen med et glas presset frugt, så hav altid en pakke tyggegummi klar ved siden af. Og brug et sugerør, da du ved at gøre det skåner tænderne mest muligt.