DEL
Mindsk antallet af sygedage hos dine medarbejdere

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Lider jeres arbejdsplads af stort sygefravær blandt medarbejderne? Så kan det tyde på, at I skal lave nogle justeringer. Hvis jeres arbejdsplads ikke lider af stort sygefravær, så læs med alligevel. Det kan aldrig skade at arbejde på forebyggelse af at det sker.

Fysisk arbejdsmiljø

Først og fremmest kan I arbejde på jeres fysiske arbejdsmiljø. Flere undersøgelser har vist, at det hjælper på både sygefraværet og effektiviteten, hvis medarbejderne er fysisk aktive. I kan derfor overveje om det kan betale sig at have en form for fælles træning på arbejdet et par gange om ugen. Det kan tilmed være, at jeres medarbejdere får et bedre sammenhold fordi man pludselig ser hinanden på en anden måde.

En anden ting I også kan gøre er at tilbyde massage på arbejdet. På den måde får jeres medarbejdere både løsnet nogle spændinger i nak og ryg, hvilket kan være med til at mindske antallet af sygedage. Derudover får de også noget velvære ud af det, så deres arbejdsglæde bliver større. I kan vælge om I vil betale hele massagen eller om I måske blot vil give et tilskud. Der er flere muligheder.

Et tredje tiltag I kan eksperimentere med, er at sponsorere en holdningskorrigerende trøje til jeres medarbejdere. Disse reducerer nemlig spændinger og korrigerer kropsholdningen. Vi ved alle at spændingerne i ryggen kan resultere i, at man både får ondt i ryggen samt hovedpine, der sætter sig. Hvis man kan forebygge dette, så får I med garanti også færre sygedage. I kan læse mere om holdningskorrigerende tøj her.

Psykisk arbejdsmiljø

Det psykiske arbejdsmiljø på jeres arbejdsplads kan også have stor indflydelse på antallet af sygedage. Hvis I har en hård tone eller har meget travlt, så kan dette påvirke jeres medarbejdere i en negativ retning. I bør derfor også undersøge om dette kan være grunden til de mange sygedage.