DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der er mange ting der spiller ind, når det kommer til vores sundhed, og det er ikke alle, der tænker lige meget over alle de ting der spiller ind. De fleste af os ved naturligvis godt, at vi skal spise sundt og ikke få for meget hvidt brød, transfedtsyrer og sukker. Vi ved også godt, at vi ikke skal ryge og for meget alkohol, hvis vi har vores sundhed kært.

Motion er også en essentiel del af sundheden, og de fleste har nok hørt, at man gerne skal gå minimum 10.000 skridt om dagen og meget gerne dyrke motion i noget der minder om en halv time om dagen. Alle de ting er noget vi er blevet tudet ørene fulde med, siden vi var helt små og derfor kender vi godt til disse.

Men vidste du eksempelvis at sollys og generelt lys spiller en stor rolle i vores sundhed ikke mindst i forhold til vores mentale sundhed. Jo mere lys vi udsættes for, jo mere positivt tanker, har vi generelt også. De fleste kender nok til udtrykket vinterdepression, og det er da heller ikke uden grund, at dette er et fænomen, hvor der ikke findes et lignende for sommeren.

Det er sundt at få lys og sol, hvilket både gælder for at være uden for, men det handler i høj grad også om at få så meget lys som muligt ind i dit hjem. Det betyder på ingen måde, at alting skal være hvidt. Du kan også også vælge noget farvestrålende tapet med lyse mønstre eller billeder på. Det vigtiste er blot, at du ikke vælger mørke farver, der udover at få rummet til at virkere mindre også gør det mørkere.

Der findes også elektroniske hjælpemidler, der kan få dig gennem vinteren og de mørke måneder. Der er nemlig flere producenter som Philips m.fl. der laver lamper som imiterer sollys, og dette kaldes også for solterapi, og selvom det kan virke fjollet, er det flere gange bevist, at det har en positiv effekt.