DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Meget legetøj indeholder farlig kemi, der ikke burde være i nogle produkter, som børn skal i nærheden af. Men hvordan undgår man egentlig det? Her får du et par gode råd, som du med fordel kan følge, hvis du vil være sikker på, at dine børn ikke kommer i kontakt med legetøj, der indeholder uønsket kemi.

Det er i særdeleshed aktuelt her op til julesalget, og derfor er det en rigtig god idé, hvis I på forhånd ved, hvad I skal undgås, når der skal købes julegaver.

Gå efter CE-mærket legetøj

Det er vigtigt, at det legetøj, du køber, er CE-mærket. Er det ikke det, så betyder det faktisk, at producenten ikke mener, at der er tale om legetøj — og derfor kan du heller ikke regne med, at det, du køber, lever op til reglerne om legetøj.

Køb massivt trælegetøj

En god idé kan være at skrue ned for legetøj i blød plast, da det kan indeholde hormonforstyrrende stoffer. Især hvis det er købt fra før 2007. Vælg i stedet trælegetøj i massivt træ — og meget gerne ulakeret.

Mange af de problematiske stoffer findes nemlig i lakken på trælegetøjet. Desuden kan der være giftige stoffer i den lim, der findes i finér eller spåntræ, hvorfor det er en god idé at investere i det, der er lavet i massivt træ.

Vask det nye legetøj

Inden det nyerhvervede legetøj tages i brug, bør I altid huske at vaske det. Hvis der er tale om tekstillegetøj — som bamser og tøjdyr — kan det ofte tåle at blive vasket i vaskemaskinen. Her vil mange af de problematiske stoffer bliver vasket ud, imens andre ikke kan. De fleste vil dog.

Stil krav til butikkerne

Når du skal på julegaveindkøb — eller bare generelt skal købe legetøj — så husk at sætte krav til de produkter, butikkerne sælger. Spørg ind til indholdet af problematiske stoffer. Enten hos butikken, der forhandler legetøjet, eller hos producenten. Du har krav på, at de svarer. Ellers kan du hente Tjek Kemien-app’en, der er udviklet af Forbrugerrådet Tænk.