DEL
Latter er den bedste medicin

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Forskning har vist, at sundhedsfordelene ved latter er vidtrækkende. Tidligere undersøgelser har påvist, at latter kan hjælpe med at lindre smerte, bringe større glæde og endda styke immunforsvaret. Desværre får mange mennesker ikke grinet nok. Faktisk antyder en undersøgelse, at sunde børn griner op til  400 gange om dagen, mens voksne har en tendens til at kun at grine 15 gange om dagen. Andre undersøgelser siger at vi griner lidt mere end det, men mon ikke vi alle kan bruge lidt mere latter i vores liv og når nu vi ved, hvor gavnlig en god latter faktisk kan være for vores stressniveauer og overordnede velbefindende.

 

Fordele ved latter

Latter reducerer niveauet af stresshormoner som cortisol, epinephrin (adrenalin), dopamin og væksthormon. Det øger også niveauet af sundhedsfremmende hormoner, som endorfiner.

Latter øger antallet af antistofproducerende celler, vi arbejder for os og forbedrer effektiviteten af T-celler. Alt dette betyder et stærkere immunsystem, såvel som færre fysiske påvirkninger af stress.

Har du oplevet den rensede følelse efter en god latter? Latter giver en fysisk og følelsesmæssig frigivelse.

Et godt grin træner mavemuskler og virker endda ud skuldrene og efterlader musklerne mere afslappet bagefter. Det giver endda en god træning til hjertet.

Latter får fokus væk fra vrede, skyld, stress og negative følelser på en mere gavnlig måde end andre distraktioner.

Undersøgelser viser, at vores reaktion på stressende begivenheder kan ændres ved, om vi ser noget som en trussel eller en udfordring. Humor kan give os et mere lystartet perspektiv og hjælpe os med at se begivenheder som udfordringer, hvilket gør dem mindre truende og mere positive.

Sociale fordele: Latter forbinder os med andre. Ligesom med smil og venlighed finder de fleste, at latter er smitsomt. Så hvis du bringer mere latter i dit liv, kan du højst sandsynligt hjælpe andre omkring dig til at grine mere og indse også disse fordele.

 

Hvordan man bruger latter

Latter er, er gratis, praktisk og gavnlig på så mange måder. Du kan få mere latter i dit liv med følgende strategier:

Grin med venner: Gå i biografen og se en komediefilm eller se stand-up.

 

Sørg for underholdning til festen.

Er det dig står for underholdning til bryllup, fødselsdag eller andre vigtige begivenheder, så finde noget som gæsterne kan grine af. Ved at hæve stemningen hos dem omkring dig kan du reducere stressniveauet og måske forbedre kvaliteten af den sociale interaktion, du oplever med dem, hvilket reducerer dit eget stressniveau endnu mere!