DEL
Hold din krop sund og stærk

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Holder du din krop sund og stærk? Det kan der være mange forskellige måder til. Sundhed kan både komme indefra og udefra. Altså kan du både blive sundere ved at indtage forskellige ting samtidig med at du kan blive sundere ved at gøre nogle ting med din krop.

Kost

Du kan først og fremmest blive sundere ved at indtage en fornuftig kost. En fornuftig kost indeholder både vitaminer og mineraler. Disse er nemlig nødvendige for, at kroppen kan fungere. Vitaminer er kemiske forbindelser, som vores krop ikke selv kan danne og derfor skal de tilføres med din kost. De mest kendte vitaminer, som vi har brug for er A, B, C, D, E og K vitaminer. Mineraler er derimod grundstoffer, som dog også er nødvendige at få tilført via kosten.

Motion

For at holde din krop sund og stærk har den også brug for motion. Vidste du, at Sundhedsstyrelsen anbefaler, at voksne mellem 18 og 64 er fysisk aktive 30 minutter om dagen ved moderat til høj intensitet? Det er aktiviteter, som skal ligge ud over de almindelige kortvarige dagligdagsaktiviteter. Derudover anbefaler de, at man mindst 2 gange om ugen har fysisk aktivitet med høj intensitet af mindst 20 minutters varighed. Dette er for at vedligeholde eller øge konditionen og muskelstyrken. Dyrker man mere fysisk aktivitet, så vil dette blot medføre yderligere sundhedsmæssige fordele. Derfor kan det altså være en rigtig god ide.

Stærk krop

Indimellem kan det være svært at nå den daglige motion, hvis kroppen er helt låst. Det kan være fra spændinger i nakken eller ryggen eksempelvis. Dette kan skyldes en forkert kropsholdning. Måske fra din dagligdag, dit arbejde eller andet. Det vigtige er, at du gør hvad du kan for at afhjælpe dette, så du kan få fuld bevægelighed i din krop. Du kan bruge holdningskorrigerende tøj til at styrke din holdning og dermed også din krop. Du kan læse mere her.