DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Søvnen er noget af det, der er vigtigst, hvis du vil føre en sund livsstil. Faktisk er det noget af det, der betyder allermest for din generelle sundhed; hvis ikke du sover ordentligt og nok om natten, så vil det have en lang række negative konsekvenser.

Men hvor meget skal du egentlig sove, og hvordan sikrer du, at din søvn bliver så god som muligt? Det ser vi nærmere på her.

Sørg for at du har de rigtige soveforhold

Hvis du gerne vil sove ordentligt, er det en god idé, at der ikke er nogle forstyrrende elementer på dit soveværelse. Det skal nemlig kun bruges til to ting; sove og sex. Fjernsynet hører derfor ikke hjemme på soveværelset.

De rigtige lysforhold er vigtige

Et andet forstyrrende element på soveværelset er solens stråler. Især i et land som Danmark, hvor årstiderne skifter, hvilket medfører at solen står op og ned på vidt forskellige tidspunkter, alt afhængigt af om det er vinter, sommer, forår eller efterår.

Sørg derfor for at du kan regulere lysforholdet. Den bedste løsning til dette er at anvende et mørklægningsgardin på soveværelset. Sådan ét fås i forskellige typer; som plisségardin, lamelgardin, rullegardiner og mange flere. Der er altså rig mulighed for at skærme af for solen, uanset hvilke vinduespartier du har på soveværelset.

Gå i seng på samme tidspunkt hver aften

Vi mennesker er indrettet således, at bedst fungerer, hvis vi gør ting på rutinen. Det betyder, at det er en god idé at gå i seng på den samme tid hver aften. Gør du det, vil du opleve, at du får lettere ved at falde i søvn, når du skal sove. Det kan du ikke på samme måde, hvis du ikke går i seng på samme tidspunkt.

Sørg desuden også for, at du står på på det samme tidspunkt hver morge — og sover lige lang tid hver nat.