DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Sommeren er over os, og det betyder, at det er på tide at tænde op under grillen. Grillmad er lækkert og nemt, men hvor sundt er det egentlig at tilberede maden på grill? Få svaret herunder.

Når sommeren nærmer sig, tænder tusindvis af danskere op under grillen. Der er intet mere hyggeligt, nemt og lækkert end at tilberede maden på grillen. Selvom det danske sommervejr er lunefuldt, forhindrer det os ikke i at tænde op i grillen – uanset, om det regner, eller solen står højt på himlen.

Er grillmad overhovedet sundt?

Det er hyggeligt og behageligt at tilberede og spise maden under åben himmel. Dog er det ikke ensbetydende med, at kroppen har godt af grillmad. De fleste tilbereder mere kød på grillen, end det er tilfældet, når der bliver kokkereret indenfor hjemmets fire vægge.

Samtidig er kød fyldt med fedt, hvilket betyder, at du typisk får mere fedt, end hvad du har behov for, når du griller. Samtidig bliver der dannet nogle sundhedsskadelige stoffer, når maden bliver tilberedt over åben ild.

Hvilke sundhedsskadelige stoffer bliver dannet?

Når du griller, drypper der fedt fra kødet ned på kullene. Det udvikler en røg, som efterfølgende sætter sig i maden. Det er den røg, der kan være skadelig, da den indeholder tjærestoffer, som virker kræftfremkaldende.

Det samme gør sig gældende med stegemutagener, som bliver dannet, når du griller maden så meget, at den bliver sort. Du gør derfor klogt i altid at skrabe det sorte af maden, før du spiser den. Samtidig gør det maden mere lækker.

En gasgrill er derfor at foretrække, hvis du ønsker, at din grillmad er så sund som muligt. Du kan finde et stort udvalg af grille her.

Er der nogen grund til at være bekymret?

Der er ingen grund til bekymring, hvis blot du sørger for at spise varieret. Du bør med andre ord ikke spise grillmad hver dag over hele sommeren, hvis du vil være sikker på, at din mad er så lidt sundhedsskadelig som muligt. Husk samtidig, at du sagtens kan grille andet end pølser, bøffer og hvidt brød.