DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det kommer nok ikke bag på særlig mange, at det at tabe sig og generelt at holde sig sund i høj grad handler om at få nok motion og bevægelse nok i løbet af dagen. Hvis man har et stillesiddende arbejde, er der dog en meget stor sandsynlighed for at man langt fra får bevæget sig tiltrækkeligt. Det hjælper naturligvis at løbe regelmæssigt eller komme i fitnesscentret et par gange om ugen, men daglig bevægelse betyder mere end de fleste lige går og tror.

I lang tid har “reglen” heddet, at man skulle gå minimum 10.000 skridt om dagen, hvilket svarer til omkring 7-8 km. 10.000 skridt lyder måske ikke af så voldsomt meget, og det er det heller ikke hvis man har et arbejde, hvor man går meget rundt, men hvis man arbejder på kontor og har det meste af sin dag foran en skærm, er der meget langt til 10.000 skridt. Desuden lyder de nye sundhedsregler, at man nærmere bør gå 12.000 end 10.000 skridt, hvis man er under 35 år.

I Apple’s iOS er der en smart sundheds app, der ganske enkelt hedder sundhed, der kan registrere dine skridt, og hvis du har en iPhone og ikke allerede kender den, så tjek den ud, det er spændende at følge med i hvor aktiv eller inaktiv du er i løbet af den dag. Vi tror godt at vi kan garantere, at du vil blive overrasket over hvor lidt du til tider bevæger dig.

App’en har dog også sine helt klare begrænsninger, eksempelvis at den ikke kan tælle skidt, hvis du har den liggende i en jakkelomme og lignende. Det kan derfor være en rigtig god ide at investere i et fitness armbånd, der tæller dine skridt og hele tiden kan vise dig, hvor langt du har gået. De kan både købes meget billigt og meget dyrt (Fitness armbånd fra Denver koster fra omkring 250 kroner).

Et armbånd der hele tiden viser hvor mange skridt man har taget, kan være en god motivationsfaktor til lige at få gået lidt flere skridt, og i sidste ende er det utrolig godt for din generelle sundhed.