DEL
Kvinde udenfor i vintertøj

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Vi skal huske at gå udenfor, selvom vinterens mørke og kulde ikke ligefrem er lokkende. Den friske luft har nemlig en positiv indflydelse på især vores mentale sunhed. Det kan du læse meget mere om her.

Boost din mentale sundhed

Den mentale sundhed for et boost, når vi vover os udenfor. Dagslyset forsyner os med et skud D-vitamin, som styrker knogler, muskler og energiniveauet. Derudover stiger niveauet af lykkehormonet serotonin i hjernen også, hvilket betyder, at vi kommer i bedre humør. Undersøgelser viser, at personer, som befinder sig udendørs to timer om dagen, sjældent bliver ramt af vinterdepressioner, fordi det netop har en afstressende effekt at være udenfor i den friske luft.

At være udenfor giver også mere overskud. Vi kender alle den trælse hovedpine, man kan få efter en lang dag på et indelukket kontor. En tur udenfor kan give dig overskud til at klare resten af dagen. Derfor kan du med fordele skifte luren på sofaen ud med en gåtur på en halv times tid. Det vil mindske den dvaskede følelse i kroppen, og er desuden en god anledning til at få dyrket lidt motion.

Alt i alt er der mange gode grunde til at bevæge sig udenfor selv på de kolde og regnfulde dage.

Pas på helbredet i vintermånederne

Det er som sagt sundhedsfremmende at bruge tid udendørs hele året rundt. I vintermånederne skal du dog være ekstra opmærksom. De lave temperaturer kan nemlig resultere i et skrantende helbred, hvis du ikke har nok tøj på – og ingen af os har lyst til at bruge vinteren på at hoste og pudse næse. Sørg derfor for at pakke dig godt ind i en varm vinterjakke, som kan holde kulde, regn og sne ude. Hvis du ikke allerede har en vinterjakke, der opfylder disse krav, kan du finde et bredt udvalg af vind- og vandtætte vinterjakker her.