DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Antioxidanter er vigtige for vores sundhed og helbred, og det er afgørende, at vi får nok af dem. Her kan du blive klogere på antioxidanter, og hvad du kan gøre for at få rigeligt af dem.

Hvad er antioxidanter?

Antioxidanter er kemiske stoffer, der som navnet angiver, modvirker oxidation, ødelæggelse, af sunde kemiske stoffer eller organer i kroppen. Det gør de ved at bekæmpe frie radikaler, der er kemisk ustabile molekyler, som søger at reagere med andre stoffer for at blive stabile. Problemet er imidlertid, at de i reaktionen beskadiger eller ødelægger det andet stof. Antioxidanter fungerer som stedfortrædere for de andre kemiske stoffer, så de kan fortsætte deres arbejde. Derfor er det vigtigt at få rigeligt med antioxidanter, og det kan vi heldigvis få gennem den rette kost og væske.

Fødevarer rige på antioxidanter

Mange fødevarer har et højt indhold af antioxidanter, og her er samlet en række forslag til, hvad du kan indtage for at være sikker på at få de antioxidanter, din krop har brug for:

  1. Frugt og grønt
    Frugt og grøntsager er rige på vitaminer og kostfibre. Særligt broccoli, grønkål og solbær er proppet med vitaminer, og i ærter, pastinakker og pærer får du tanket godt op på kostfibre. Grøntsagernes næring bevares bedst, hvis de spises som råkost.
  2. Nødder, æg og planteolier
    Nødder, æg og planteolier er rige på E-vitaminet alfa-tokoferol, som hjælper med at sikre, at vores neurologiske system fungerer optimalt. Især mandler, rapsolie og hasselnødder indeholder en stor mængde af dette.

  3. Basisk vand
    Basisk vand er vand, som i en ioniseringsmaskine er gennemløbet et kulfilter, hvilket har reduceret antallet af pesticider. Herefter har det gennemgået en elektrolyseproces, der skiller vandets basiske del fra dets sure. Basisk vand tilføjer kroppen en stor mængde antioxidanter hurtigt og effektivt. Man kan nemt lave sit eget basiske vand i hjemmet ved at anskaffe sig en ioniseringsmaskine.