DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Har du nogensinde oplevet, at din hovedbund klør? At den er irriteret eller måske ligefrem gør ondt? Så kan det være, at du skal kigge lidt på det. Det kan være, du har skæl eller en anden hovedbund lidelse. Det skal man gøre noget ved, enten ved en god shampoo eller noget olie. Eller måske har du bare et sår i hovedbunden. Det skal du bare lade være, medmindre du har kløet i det for meget. Uanset hvad, kan det betale sig at holde lidt øje med sin hovedbund.

Sår kan lede til kløen

Har du et sår i hovedbunden? Måske er du lidt i tvivl. Hvordan skulle du da have fået et sår i hovedbunden? Medmindre du selvfølgelig er faldet ned på dit hoved og har slået dig. Ellers giver det da ikke mening at have et sår her. Men hvis det klør i din hovedbund, kan det altså sagtens være et sår. Og det kan du få, hvis du nu har haft et myggestik eller andet i hovedbunden, som du måske er kommet til at klø lidt for meget. Så kløet man hul i det og så har man et sår. Hovedbunden er følsom, så hvis det skal hele igen, skal man lade det være. Derfor skal du bedst muligt forsøge ikke at kløe i det, hvis du har fået et sår i din hovedbund. Ligesom et myggestik kan du dæmpe kløen med lidt spray.

Hvis du derimod kommer til at klø for meget i dit sår og du skaber et større hul, så skal den straks behandles anderledes. Så skal du have nogen helende i hovedet, måske endda bruge nogle ordentlige shampooer og olier, som kan hjælpe med både at dæmpe kløen, men også noget, som hjælper det med at hele. Ellers kan du gå rundt med dette i lang tid. Og så kan det først blive rigtig irriterende, for slet ikke at tale om, hvor usundt det også bliver.

Skæl og andre hovedbundslidelser

Hvis du derimod blot lider af skæl eller andre hovedbundslidelser, såsom psoriasis, svamp eller skæleksem, så skal du ud i nogle shampooer og andre hårprodukter, som kan hjælpe dig. Eller du skal forsøge at undgå visse ting, såsom solen, hvis din hovedbund er følsom overfor solens stråler. Heldigvis findes der nu så mange gode hår shampooer og balsam, som alle hjælper din hovedbund, at det ikke burde være hverken svært eller dyrt at finde det rette.