DEL
figur holder knust hjerte

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er aldrig sjovt at miste, og tiden efter et dødsfald i den nære familie er hård at komme igennem. Sorgen tærer på de efterladte, og selv hverdagens små pligter og gøremål kan virke uoverskuelige. I denne tid er det vigtigt at lytte til sin krop og give sig selv plads til at reagere, men det er også vigtigt at få rejst sig igen, så man kan komme videre – især hvis der er børn i familien.

En masse praktiske opgaver

I forbindelse med et dødsfald er der mange praktiske opgaver, der skal ordnes af de efterladte. Dødsattest, planlægning af begravelse og ikke mindst tømning og rengøring af dødsboet, såfremt vedkommende boede alene. Især sidstnævnte kan virke uoverskueligt oven i sorgen, og man kan med fordel bede om hjælp fra professionelle. Denne virksomhed tilbyder hjælp med at rydde og rengøre dødsbo og håndterer situationen med omtanke og forståelse. En hjælpende hånd kan gøre situationen en kende mere overskuelig, så der også er plads til at være ked af det samtidig.

Plads og tid er vejen frem

Alle reagerer forskelligt på at miste, og der er ikke nogen måder, som er mere rigtige end andre. Derfor er det vigtigt at give sig tid og plads til at reagere. Måske har man brug for et par fridage eller en weekend væk fra de vante omgivelser. Det skal selvfølgelig ikke være i en sådan grad, at hverdagen sættes på pause i flere måneder, men der skal være plads til at være ked af det.

Børn opfanger stemningen

Selv om man skal give sig selv plads til at sørge, er det vigtigt, at det ikke går ud over børnene.

De bliver påvirket af situationen, også selvom, de er for små til at forstå, hvad der er sket. Eksperter anbefaler, at man snakker med børnene om situationen uden at fortælle for mange detaljer. Hvis børnene selv spørger ind, kan man uddybe.