DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Er der nogen grund til at være bange, når du printer eller bruger en kuglepen? Er din kommende tatovering egentlig en rigtig dårlig idé, som du formentlig skal droppe? Vi ser nærmere på, hvorvidt blæk egentlig er sundhedsskadeligt herunder.

Sandheden er, at det er sandt, at blæk kan være skadeligt. Der er en bakterie i blæk, der hedder Mycobacteria på engelsk. Denne bakterie kan være i eksempelvis tatovørens blæk, hvis ikke denne har styr på sine remedier og formår at desinficere sine værktøjer, hvorefter de bruges på dig. Det er dog ikke en varig tilstand, der er følge af denne bakterie, men du kan risikere at få irriteret hud, røde knopper og afskalning.

Blæk kan være farligt

Det blæk, du anvender, når du printer, kan være farligt — og de er, isoleret set, farlige for mennesker. Det gælder blandt andet stofferne xelen, styren og ethylbenzen. Bag disse navne gemmer dig sig kemiske stoffer, vi bestemt ikke anbefaler, at du indtager.

Faktisk kan det være skadeligt, hvis du tager et stykke papir, netop efter det er blevet printet. Her kan du risikere, at de skadelige stoffer går gennem fingrene, eller at du indånder stofferne.

Sådan sikrer du dig, at dine blækpatroner ikke er farlige

Hvis du vil undgå ovenstående scenarie, så skal du overveje at købe blækpatroner, der er baseret på fødevarer som eksempelvis soja. Her får du nemlig ikke de samme skadelige stoffer, men dine blækpatroner vil i givet fald komme til at koste lidt flere penge — men du kan være sikker på, at det bestemt ikke er skadeligt at printe.

Så har du lidt at tænke over, næste gang skal bruge blæk til et eller andet. Det er bedst at købe det blæk, som der er baseret på madvarer — eller simpelthen holde dig til at skrive i hånden.