DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der er mange, der fejlagtigt tror, at folk kun får rettet næsen, fordi de er forfængelige ift. deres udseende.

Det er da også korrekt, at en skæv næse kan påvirke ens selvværd, og i så fald er der absolut intet galt med at få gjort noget ved det. I dag er et indgreb i næsen nemlig ikke noget omfattende.

Men faktisk kan der også være helbredsmæssige årsager til at få rettet en skæv næse. Læs mere om det her.

Følger af en skæv næse

Har du en skæv næse og lider af en eller flere følger, så kan det være en fordel at få en operation for skæv næseskillevæg. En skæv næseskillevæg kan nemlig forårsage følgende problemer:

  • Hovedpine
  • Halsbetændelse
  • Hyppig næseblod
  • Smerter
  • Besværet vejrtrækning
  • Hyppig forkølelse
  • Hyppig bihule eller halsbetændelse

Har du en eller flere gener af en skæv næseskillevæg, er der ikke meget grund til at tøve med en operation. Der opstår nemlig meget sjældent komplikationer. Derfor har du meget at vinde ved en forholdsvis lille risiko.

Medfødt eller skade

Vores næse vokser faktisk hele livet, og brusken kan meget vel vokse skævt efter f.eks. et slag, et styrt på cykel, en fodbold i ansigtet eller lignende.

En skæv næse kan dog også være medfødt. I begge tilfælde er en operation dog en mulighed, men der kan være risiko for at næsen med tiden vokser tilbage til igen at være skæv.

Derfor vil du altid få en individuel vurdering inden en evt. operation og bør selvfølgelig opveje risici mod hvad du vinder ved en operation.

Da næsen sidder ret centralt i ansigtet, er det for mange dog også ensbetydende med lavt selvværd at have en skæv næse, så i langt de fleste tilfælde vil en næseoperation være en god løsning.

Hvor lang tid tager en næseoperation?

Selve operationen og forundersøgelsen varer ikke længe, maks. et par timer i alt. Nogle patienter er indlagt natten over, mens andre kan tage hjem efter et par timer.

Det, der tager længst tid, er faktisk at komme sig efter operationen.

Det er nemlig vigtigt, at næsen får ro og tid til at hele, så derfor skal du regne med at være sygemeldt og holde dig meget i ro i minimum en uge. Alt efter hvor aktiv du er til hverdag, og hvor meget sport du dyrker osv. kan der gå helt op til 3 uger, før du er tilbage til en normal hverdag.