DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Føler du, dit syn er blevet ringere med årene? Får du foretaget en synsprøve, giver det dig gode muligheder for at få forbedre dit syn. Synet ændrer sig hele tiden, og det er derfor en god idé at få lavet en synsprøve jævnligt – hvis det er længe siden, er det måske tid til en synsprøve?

Første skridt på vejen er at vælge en optiker, der kan hjælpe dig bedst muligt. Optikerens opgave er nemlig at hjælpe dig og give dig den bedste rådgivning, så du får den rette behandling. Efterfølgende finder I sammen ud af, hvad der er den bedste løsning for lige netop dig.

Få et bedre syn med en synsprøve

En synsprøve kan forbedre dit syn, fordi du efterfølgende kan få den behandling, som passer til lige netop dig. Nogen skal have briller, andre skal have kontaktlinser, nogen har måske allerede briller eller kontaktlinser men skal have en anden styrke. Til synsprøven får man et resultat bestående af en masse forskellige tal, som kan være svære at finde hoved og hale i. Det giver rigtig god mening at vælge en optiker, som tager sig tid til at forklare, hvad resultatet betyder for dig. På den måde får du endnu mere ud af synsprøven og får en forståelse for resultatet.

Der er flere forskellige ting, som kan indikere, at det er på tide at få foretaget en synstest. Hovedpine er et godt eksempel på, at du anstrenger dine øjne for meget. Måske har du behov for mere lys, når du læser. Det er et tegn på langsynethed.

Udførsel af synsprøven

Det er forskelligt, hvordan synsprøver bliver udført ved de forskellige optikere. Men ved udførsel af synsprøven er der ikke nogen former for ubehag. Hvis du vælger en optiker, som sætter god tid af til at udføre synsprøven, er du sikret en grundig synsprøve. Det giver et mere nøjagtigt resultat. Til synsprøven bliver du sandsynligvis også stillet nogle spørgsmål. De kan omhandle læsevaner, øjenproblemer, hovedpine og andre lignende ting. Her er det vigtigt, du tager dig tid til at svare, så optikeren for et godt indblik i dine udfordringer.

Oftest udføres en synstest ved hjælp af en bogstavtavle og efterfølgende skal man kigge ind i en form for kæmpebrille, hvor der er indsat forskellige glas. Synstesten kan fortælle hvilke fejl, du har i dit syn – forudsat der er nogle. Hvis optikeren har mistanke om bygningsfejl eller andre ting, kan optikeren vælge at udføre flere synsprøver. Synstesten kan vise mange forskellige resultater. Det er derfor meget forskelligt, hvilket behov man skal have dækket. Nogle har blot behov for en læsebrille, andre en skærmbrille eller noget helt andet. Det er individuelt fra person til person.

Moderne øjenscannere giver den bedste behandling

Med de moderne øjenscannere udfører forskellige målinger. Efterfølgende skal målingerne overføres til glassene. I hele livet ændrer synet sig. Glassene kan kompensere for synets ændringerne. Disse målemetoder og glastyper, som udvikles på baggrund af synsprøvens resultat, giver 100 procent skræddersyede glas, så de passer til lige netop dig. Du får på denne måde rigtig meget ud af synstesten og får den bedste løsning for netop dine øjne.