DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Du ved det allerede godt, fisk er sundt og du bør spise det to gange om ugen i følge Fødevarestyrelsen, men hvis du er som vi danskere er flest, så får du ikke gjort det, og undersøgelser viser, at det kun er omkring 10% af befolkningen der følger denne anbefaling, også selvom vi generelt spiser mere fisk end tidligere.

Fisk indeholder en masse gode vitaminer, mineraler og Omega fedtsyrer der ikke kan fås gennem andre fødevarer og er unikke for fiskene. Du kan naturligvis få Omega fedstyre og lignende gennem fiskeolie og lignende. Blandt dem der producerer fiskeolie med er blandt andre Eye Q som forhandles her. Ved at spise dette olie får man dækket en del af behovet, men det kan dog ikke opveje eksempelvis at spise fisk to gange om ugen, da fisk også indeholder mange andre mineraler og vitaminer.

Kroppen kan ikke danne det selv

Omega 3 Fedtsyre er en såkaldt essentiel fedtsyre, hvilket betyder at kroppen ikke kan danne den selv, og det derfor er vigtigt at du får den gennem kosten, og hvis du ikke spiser fiskeolie er det eneste reelle alternativ altså fisk. Men hvorfor er omega 3 så så vigtigt for kroppen?

Det er der mange grunde til, blandt andet at Omega 3 virker anti-inflammatorisk, hvilket betyder at det er med til at dræbe bakterier og lignende. Omega 3 er desuden godt for din hjerne, og der er undersøgelser der viser en tendens til muligvis at kunne modvirke begyndende demens, dette er der dog tvivl om, men der ikke tvivl om, at det er sundt for kroppen. Udover at være godt for hjernen, er det også godt for hjertet da de reducerer risikoen for hjerte og karsygdomme.

Der er med andre ord rigtig mange gode grunde til at spise fisk, hvorimod det er meget svært at finde nogen argumenter for ikke at gøre det.