DEL
Hold din krop sund og stærk

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Som du naturligvis er klar over, så er corona virussen over det danske samfund, ligesom den er over resten af verden. Som udgangspunkt er virussen ikke voldsomt farlig for unge, friske og raske mennesker, selvom der som det altid er med virusser, er enkelte tilfælde, hvor også sunde mennesker mennesker kan dø.

Uanset hvordan man vender og drejer det, så ER covid-19 farligt, ellers havde verdens ledere hellere ikke reageret som de har gjort. En af de ting der kan være lidt farligt ved corona virussen er også de ting, man måske ikke tænker så meget over. Ting som ikke skyldes selve virussen, men som skyldes de tiltag der er lavet og de regler der er.

Følgevirkninger af corona

For der er eksempelvis meget der tyder på, at der er færre der går til lægen med almindelige problemer. De holder sig væk, fordi de er bange for at komme til lægen eller fordi de ikke mener, at det er vigtigt nok eller noget helt tredje. Der er også færre der opsiger psykiatrien og lignende.

Endelige er der den helt generelle sundhed, der er blevet ganske hårdt ramt. Mange hundrede tusinde danskere har arbejdet hjemmefra den sidste halvanden måned, og mange gør det stadig. I langt de fleste tilfælde betyder det, at de er mindre aktive i hverdagen og bevæger sig mindre rundt. Når man dertil ligger at man ikke kan gå i motionscenter, eller gå til den sport man plejer, så begynder det at kunne ses på mange badevægte. Det er naturligvis ikke noget, der slår bunden ud af den generelle samfundssundhed, men det er et dårligt tegn. Især fordi det for mange, vil være svært at komme i gang igen efterfølgende.

Det kan du gøre

Selvom du måske skal arbejde hjemme er det helt essentielt at du stadig får bevæget dig. Sæt en skridttæller til og sørg for at gå så meget som muligt. Skal du tale i telefon, så rejs dig og gå rundt i mens. Frisk luft er sundt, gå ud i den. Sørg for at løbe en tur en gang imellem, hvis løb ikke er din kop te, så gå en tur i rask tempo eller hop på cyklen. Der kan være lidt hjælp at hente i fedtforbrændere som disse, men det vigtigste er at du får bevæget dig. Et aktiv liv er et sundt liv.

Det er helt altafgørende at huske på, at jo sundere man er, jo bedre er man stillet, hvis man skulle blive ramt af corona. En sund krop bekæmper en virus langt bedre, end en usund krop gør det. Så kom ud og rør dig, rejs dig op, spis dine grøntsager og hold afstand – så skal du nok komme igennem det.