DEL
Glad pige i vinterkulde

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Vinteren banker så småt på døren, og det begynder for alvor at blive koldt. De lave temperaturer er især hårde ved helt små børn, og derfor er det vigtigt at passe godt på dem hen over vintermånederne. Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kan gøre det.

Sørg for en passende kropstemperatur

Evnen til at regulere egen kropstemperatur er ikke færdigudviklet før 4-årsalderen. Det betyder, at børn under 4 år ikke selv kan mærke, om de fryser eller sveder. Derfor må du som forælder sørge for, at dit barn har en passende kropstemperatur ved jævnligt at mærke på barnets brystkasse og i nakken. Hvis huden er kold, bør du give barnet mere tøj på. Er huden derimod varm og fugtig, har barnet det for varmt. På mange måder fungerer du som dit barns termometer indtil evnen til at regulere kropstemperaturen er fuldt udviklet.

Plej den sarte hud

Små børns hud er mere sart end voksnes, og kulden er derfor ekstra hård især ansigtet. Du kan derfor med fordel pleje huden lidt ekstra i vintermånederne. Det kan du for eksempel gøre ved at bruge en fed creme, der ikke indeholder vand eller parfume. Den tilføjer godt med fugt, og hjælper med at undgå tør og sprukket hud.

Lad barnet sove udenfor – men vær opmærksom

Selvom det er koldt, kan du som udgangspunkt sagtens lade dit barn sove udendørs. Der er dog en række forhold, som du skal være opmærksom på. For det første er det vigtigt, at barnevognen er isoleret godt. En velisoleret barnevogn holder kulden ude og beskytter barnet mod træk. Placer også vognen i læ for yderligere at beskytte mod kolde vindstød. Hvis temperaturen når under -10 grader, bør barnet sove indendørs i stedet. Det gælder også, hvis der er feber eller anden sygdom på spil.