DEL
Udvidet førstehjælpskursus

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Normalt så tænker man umiddelbart kørekort, når man hører ordet førstehjælpskursus. Det burde nødvendigvis ikke være det, der først falder os ind.
Forhåbentlig kunne det i fremtiden være noget a la ”livreddende”, der falder de fleste ind i første omgang.

Vi mener, at alle bør have opdateret deres førstehjælpskursus løbende. Man ved desværre aldrig, hvornår det bliver aktuelt at kunne yde nogen former for assistance ved uheld.
Det er vigtigt at kunne træde til, når uheldet er ude.
Selvom det er lovpligtigt at blive undervist i førstehjælp, når man tager kørekort, så er det ikke altid, at man husker undervisningen efterfølgende. I den alder er der ofte mange andre ting, der optager ens interesser.

Udvidet førstehjælpskursus

Dem der har været en tur i militæret og aftjene deres værnepligt ved, at det er en del af den militære basisuddannelse at bestå et udvidet førstehjælpskursus.
Her får man en grundig gennemgang af forskellige teknikker og redskaber, der kan bruges i det virkelige liv.
Ved den militære gennemgang foregår undervisningen over flere dage, hvor der bliver lært forskellige ting for hver dag. Efterfølgende bliver dagen gennemgået, hvor man kan diskutere frem og tilbage, hvad der var godt, og hvad der var skidt.

Bør vi få opdateret vores kursus løbende?

Nogle ting bliver oftere debatteret end andre. En af de ting der tit er oppe og vende er, hvor ofte man bør få opdateret ens førstehjælpskursus. Den menneskelige hjerne har en begrænset kapacitet, så det er helt naturligt, at vi ikke husker alt. Det er videnskabeligt bevist, at hvis vi løbende holder os ajour med ting, så har vi nemmere ved at huske dem.

Mange mener, at de sagtens kan træde til, hvis der sker et uheld foran dem. Virkeligheden er bare, at det meget sjældent er tilfældet. Det er langt de færreste, der yder nogen former for hjælp, hvis der skulle opstå en akut situation.
Du kan læse mere om førstehjælpskursus her.