DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er både sjovt og udfordrende, når du skal afsted på pisterne. Har du planlagt en skøn skiferie med familien eller vennerne, er det dog en god ide at have planlagt lidt hjemmefra. Her har vi samlet 3 gode råd til, hvordan du bliver helt klar til skiferien, så det bliver så let og sjov en oplevelse som muligt.

1. Husk det gode skitøj

Når du skal køre ræs og lege i sneen, så er det vigtigt at være klædt rigtigt på. Ellers kan det nemlig blive en kold oplevelse, der hæmmer dine dage på pisterne.

Undertøjet er en vigtig del af, at du kan holde dig ordentlig varm i kulden. Her er langærmede skiundertrøjer og lange underbukser med til at give et komfortabelt underlag, der ikke hæmmer dine bevægelser. Uld er særligt effektivt, men der findes også godt skiundertøj i kunststoffer.

Derudover skal du bruge enten en heldragt eller skibukser og gode skijakker. Overtøjet skal være svedtransporterende og isolerende, så du ikke bliver kold ude i det hvide landskab. Derudover skal du investere i noget godt skiundertøj, der naturligvis også kan bruges i den danske vinter, hvis det ellers skulle bliver koldt.

2. Lej gode ski i den rette størrelse

Det kan måske synes som et sats, men det kan lette din pakning og transport, hvis du lejer udstyr på skisportsstedet. Her har de ekspertise i at finde det helt rigtige udstyr til dine behov. Og så har de et væld af størrelser, så du ikke selv skal investere i nyt udstyr til hele familien.

Har du ingen forstand på skiudstyr, kan du med fordel undersøge hjemmefra, hvad der er det bedste til det, du gerne vil. Der er nemlig forskel på ski til ture ned af pisterne og ski til langrend. Måske er du endda interesseret i at prøve kræfter med snowboardet. Du kan derfor med fordel lave lidt research, inden I drøner afsted.

3. Træn let op før ferien

Det er jo ikke muligt at komme på ski i det danske vintervejr, men derfor kan det stadig være en god ide at træne lidt op, før du skal afsted på skiferie. Hvis du ikke er i form, kan de første dage nemlig blive meget hårde med ekstra ømme muskler. Derudover kan du risikere at få skader, så du ikke kan nyde hele ferien.

Derfor kan det anbefales, at du holder dig i form og husker at varme op strække godt ud, så du undgår skader. På den måde får du nemlig mest ud af din tur i sneen.